Aktuális

Szerencs Város Önkormányzata a nemzetközi nőnap alkalmából március 8-án köszöntötte a város lányait, hölgyeit és szépkorú asszonyait a Rákóczi-vár színháztermében.

A nemzetközi nőnapot, amely a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak ünnepe, minden éven március 8-án ünneplik világszerte. A kezdeményezés a politikai, feminista és szakszervezeti mozgalmak küzdelmeinek eredményeképpen valósult meg először 1917-ben. A legtöbb országban ekkortájt erősödtek meg a nők követelései szociális-gazdasági jogaik kiszélesítésére, a választójog elnyerésére, a foglalkoztatásban és a bérezésben érvényesülő hátrányos megkülönböztetésük megszüntetésére. Magyarországon 1948 óta ünneplik.

A műsort megelőzően a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár által készített videót tekintették meg a vendégek, amit Fekete István: Az erdő ébredése című novellája ihletett. Ezt követően Nyiri Tibor polgármester osztotta meg gondolatait, aki a nők egyenjogúságáról és a szeretetükről beszélt. „Ma már jobb a helyzet, mint a múlt század elején azonban, ha görbe tükröt tartunk a társadalom elé, akkor még mindig azt látjuk, hogy nem sikerült teljes mértékben az egyenlőség” – mondta a polgármester. Hozzátette: a nőket csodálni és tisztelni kell, hiszen gondoljunk csak az anyaságra, hatalmas áldozatokat hoznak a gyermeknevelés területén, és még számtalan példát fel lehetne sorolni. Ezért megbecsülés és tisztelet jár nekik. Hangsúlyozta: a hölgyek olyanok, mint a csillagok, gyönyörködünk szépségükben, de nem kell a férfiaknak a csillagokat nézni, ha van mellettük egy olyan társ, aki valóban úgy ragyog, mint egy csillag – nyomatékosította a városvezető.

(Pál Dénes zenés produkciója. Fotó: Nagy István / Szerencsi Hírek)

Az este zárásaként Pál Dénes magyar énekes, előadó, a 2012-es The Voice – Magyarország hangja, a 2014-es Sztárban sztár nyertesének zenés produkciója szórakoztatta a megjelenteket. A műsor után a polgármester és a képviselőtestület férfi tagjai a kijáratnál virággal kedveskedtek a hölgyeknek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.