Aktuális

A városunkban első ízben megrendezett „H2Ő – Az élet vize” elnevezésű szabadtéri evangelizációs napot Pásztor Dániel református püspök és Nyiri Tibor polgármester nyitotta meg, akik június 3-án a szerencsi Rákóczi-vár udvarán köszöntötték a megjelenteket.

A püspök beszédében elmondta, hogy manapság már nem elég az evangelizációt csak a templomban hirdetni. „Az egyháznak ki kell lépnie a templom falai közül, Istent mindenütt dicsérni és magasztalni kell. Ennek a napnak ez a fő célja, erre pedig a térségben a legjobb helyszín a szerencsi Rákóczi-vár” – mondta a püspök.

A megnyitón Pásztor Dániel református püspök tartott beszédet - Fotó: Nagy István 

Hozzátette: víz nélkül nincs élet, és hiszik, hogy arra amit az Úr Jézus kínál: az élet vize, anélkül sincs élet. „Ezt szeretnénk ezen a rendezvényen továbbadni, hiszen kint a szabadban olyan embereket is meg tudunk szólítani akiket egyébként a templomokban nem érünk el” – mondta érdeklődésünkre Pásztor Dániel református püspök. Hangsúlyozta: a társadalomban létezik egy olyan elképzelés, hogy a református egyház egy merev, bezárkózó közösség. „Mi meg szeretnénk mutatni, hogy ez nem így van, nyitottak vagyunk, nem véletlenül rendeztünk egy családi napot, amin rengeteg fiatal van jelen, és ha ebben benne van az Isten megszólító ereje is az külön öröm a számunkra” – húzta alá a református püspök.

Nyiri Tibor nyitóbeszédében elmondta, hogy sok békés, keresztény lélek van jelen. Jelképesen építenek valamit, amire a mai világban nagy szükség van. „A részemről örömmel mondtam igent a püspök úr kérésének a várudvart illetően, hiszen a párbeszéd, a folyamatos konzultáció példaértékű a Tiszáninneni Református Egyházkerület (TIREK) és a város önkormányzata között, az ehhez hasonló találkozót a jövőben is szeretnénk folytatni” – mondta a városvezető.

Az eseményen regeteg fiatal család volt jelen - Fotó: Nagy István

Az egész napos programon köszöntőt mondott még Mészáros István református esperes, Balázs Pál és ifj. Csomós József református lelkipásztorok. A színpadon az Alma együttes, a KerSongs, a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és Molnár Ferenc „Caramel” Máté Péter-díjas magyar énekes szórakoztatta a megjelenteket. Ezen kívül tartottak még kézműves bemutatókat és különféle szabadtéri játékokat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.