Aktuális

A pedagógusokat köszöntötte június 5-én Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere, aki az önkormányzat nevében is kifejezte háláját és megbecsülését a település minden pedagógusának és a segítő kollégáknak.

Szerencsen hagyomány, hogy minden esztendő júniusának elején köszöntik a város oktatási intézményeiben dolgozó kollégákat, ahová meghívják a nyugdíjas pedagógusokat is. A város polgármestere a Rákóczi-vár színháztermében méltatta azoknak a munkáját, akik a mindennapokat a tudás átadásával és a tanítás szent hivatásával töltik.

Az eseménye Nyiri Tibor polgármester tartott beszédet - Fotó: Nagy István

„A tanárok, a tanítók azok, akik szárnyakat adnak a fiatal generációknak, akik gondoskodnak róluk, és segítik őket az élet rögös útján. Ez a tevékenység nem csupán a tananyag átadásáról szól, hanem egyúttal az életre nevelésről, az értékek megismertetéséről, a gondolkodás fejlesztéséről. Türelmük, a törődésük, empátiájuk új utakat nyitnak meg a tanítványok előtt, akiknek segítenek felfedezni a saját képességeiket” – mondta a városvezető, aki szerint a pedagógus még mindig a lámpás, akit nemzedékek követnek. „Ők azok, akikre a család mellett lehet számítani a nevelésben, hogy a rájuk bízott fiatalok jó emberré váljanak, megtalálják az élet örömét és a boldogság útját” – hangsúlyozta Nyiri Tibor polgármester.

A beszéd után műsort adott a miskolci Reményi Ede Kamarazenekar egy kis csoportja, akik klasszikus zenét és közismert filmes betétdalokat játszottak a pedagógusok tiszteletére.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.