Aktuális

Az idei szerencsi október 23-ai programsorozat utolsó állomásaként az emlékezők Ifj. Tatay Zoltán és Oleár István sírhelyeinél fejezték ki tiszteletüket.

A szerencsi temetőben először Ifj. Tatay Zoltán sírjánál gyülekeztek a 792. számú Bocskai István Cserkészcsapat tagjai. A megemlékezőket Bárány Zoltán, a cserkészcsapat helyettese köszöntötte. Beszédében elhangzott, hogy nem véletlenül vannak évről évre jelen és fejezik ki tiszteletüket a szerencsi ’56-os hős előtt. „Az alapítás után gyorsan fejlődtünk, megalakultak a raj egységeink, amiket el kellett nevezünk. A fiúcsapatnak végül a Tatay Zoltán nevet adtuk, hisz az ő személyisége követendő példa, továbbá a történelem és Szerencs része” – mondta Bárány Zoltán.

Ezt követően Nagy József osztotta meg a gondolatait, aki aktívan részt vett a helyi és környékbeli ’56-os forradalmi tevékenységekben. Elcsukló hangon méltatta Ifj. Tatay Zoltánt, akit személyesen ismert. Kiemelkedő és rendkívül karizmatikus egyéniségnek jellemezte, akinek a lelkében kiolthatatlan láng égett a hazája iránt. Végül egy saját versét szavalta el, mellyel még emelkedettebbé varázsolta a megemlékezést.

A szavalat után Estók István, református lelkipásztor közös áhítatra hívta az emlékezőket. Szerencs Város Önkormányzata képviseletében Nyiri Tibor polgármester, Oleárné dr. Kádas Marianna jegyző és a cserkészcsapat megjelent tagjai helyezték el a koszorúkat és mécseseket. A szabadságharc során a szerencsi származású Oleár Istvánt is súlyos lövés érte, életét már nem tudták megmenteni. Sírhelyét szintén megkoszorúzták.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.