Aktuális

A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. ismét várta városunkban a kutyatulajdonosokat az oltási program keretében. A vakcinázás Szerencsen hat, Ondon pedig kettő helyszínen volt elérhető március 9-10. között.

A rendszeres évenkénti eboltás fontos szerepet tölt be a településeken az állategészségügyi és közösségvédelmi szempontból. Az ebek oltása nem csupán az állatok egészségét és jólétét szolgálja, hanem közvetlen hatással van az emberek biztonságára is. Az ebek oltása segít megelőzni és ellenőrzés alatt tartani olyan súlyos fertőző betegségeket, mint például a veszettség. Szerencsére manapság már nem gyakori, de ettől függetlenül még jelentős veszélyt jelent állatokra és emberekre egyaránt. Az évenkénti oltások biztosítják, hogy a kutyák védve legyenek, így csökkentve annak kockázatát, hogy más állatok vagy emberek fertőződjenek meg.

Lehetőség van arra is, hogy valaki háznál kérje kutyájának az oltást. A következő ilyen időpont 2024.03.24-én (vasárnap) 8-17 óráig tart, ezt követően egyénileg egyeztetett időpontban történik, melyre bejelentkezni a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft-nél az alábbi telefonszámokon lehet, munkaidőben 7.00-15.30-ig.

A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. kapcsolattartási adatai:

Cím: 3900 Szerencs, Eperjes út 9. Tel.: 47/361-308, 70/628-4271. Az ebek oltását és chipezését dr. Boros László, jogosult állatorvos fogja végezni. Az oltás és chipezés meglétét a hatóságok az állat tartási helyén ellenőrizni fogják. Az oltatlan és chipezetlen eb tulajdonosa 80-220 ezer forintig terjedő pénzbüntetésre számíthat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.