Aktuális

Nemzeti ünnepünkre készülve koszorúzásokkal emlékeztek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire a szerencsi emlékhelyeken, március 14-én.

Az ünnepségsorozat a Kossuth szobornál kezdődött (a gimnázium szomszédságában), ahol a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum diákjai emlékeztek meg.

Az ünnepségsorozat gróf Széchenyi István szobránál folytatódott (Késmárk utca – Széchenyi utca kereszteződés) ahol a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda tanulói adtak műsort.

A következő állomás Petőfi Sándor emléktáblája (Rákóczi út 79.) volt, ahol a Szerencsi Szakképzési Centrum Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola növendékei emlékeztek meg az 1848–1849-es eseményekről. Napközben a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde csöppségei is elmentek a Kossuth térre, ahol magyar zászlócskákkal díszítették fel az emlékművet. A Bolyai János Katolikus Általános Iskolában a tavalyi évhez hasonlóan az aulában ismét a Pilvax kávéház forradalmi hangulatát idézték fel.

Az ünnepség délután Ondon folytatódott, ahol Nyiri Tibor polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait. Beszédében elhangzott, hogy a magyarok lelkéből kitörölhetetlen a szabadságvágy, amit már számtalan alkalommal bizonyítottak őseink. A városvezető hangsúlyozta, hogy az egyik legfontosabb feladatunk, hogy gondoskodjunk a jövő generációjáról, a tudást, a tradíciókat, a szabadságot meg kell őrizni és tovább kell adni, ahogy az 1848–1849-es elődeink is tették, akik bátran harcoltak még a hatalmas túlerő ellenére is. Nyiri Tibor kiemelte, hogy minket magyarokat a szabadságvágyunk különböztet meg a legtöbb nemzettől. Hozzátette: legyen szó tatárokról, törökökről vagy éppen oroszokról akkor is ki mertünk állni az igazunkért. Végezetül a polgármester azt kívánta, hogy a forradalom és szabadságharc eszméi a következő generációk szívében is éljen tovább. A helyszínen a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda tanulói és Galgóczi Ferencné adott műsort. A programsorozat végén a megjelentek koszorúkat helyeztek el.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.