Aktuális

Keresztesi János rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Szerencsi Rendőrkapitányság jelenlegi vezetője szeptember 1-jével szolgálati beosztása ellátása alól mentesül és megbízással a Sárospataki Rendőrkapitányság vezetői feladatkörét fogja ellátni. Helyére dr. Dsupin Róbert rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos érkezik, aki korábban a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vezetője volt. A kinevezés hivatalos hatálybalépését 2025. március 1-jére tervezik.

Czinege László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a vármegyei rendőrfőkapitány augusztus 28-án személyesen tájékoztatta a döntésről Nyiri Tibor polgármestert. A találkozón részt vettek az érintett kapitányok is. A polgármester köszönetét fejezte ki a távozó Keresztesi Jánosnak, majd üdvözölte dr. Dsupin Róbertet, végül eredményes munkát kívánt mindkét vezetőnek. Nyiri Tibor az augusztus 29-ei képviselő-testületi ülésen a nyilvánosságot is informálta a döntésről. Az ülésen elhangzott, hogy egy 2015-ös törvény miatt van szükség az áthelyezésekre, amely kimondja, hogy a kapitányságvezetők egy szolgálati helyen csak két ciklust tölthetnek be.

Dr. Dsupin Róbert rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos hivatásos szolgálatát 1994. augusztus 15-én kezdte a Szombathelyi Rendőrtiszthelyettes-képző Iskola állományában. A sikeres elvégzése után 1997-ben hadnagyi rendfokozatba került a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály Vagyonvédelmi Alosztályára. Karrierje során különböző vizsgálói és ügyeletes tiszti pozíciókat töltött be, majd 2003-tól a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaság- és Vagyonvédelmi Alosztályának fővizsgálójaként dolgozott. 2006-tól megbízással osztályvezetői feladatokat látott el az Igazgatásrendészeti Osztályon, ahol 2007-ben kinevezésre is került.

Két évvel később a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője lett, ahol kiemelkedő szakmai munkájával tűnt ki. Pályafutása során több dicséretben és elismerésben részesült, beleértve a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát is. Jogász végzettségét a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte meg 2002-ben, továbbá rendészeti szakvizsgával és mestervezetői képesítéssel is rendelkezik. Magyarország Belügyminisztere 2021. március 15-e alkalmából rendőrségi főtanácsos címet adományozott részére. Szakmai vezetői stílusára a céltudatosság, fegyelmezett irányítás és a széles körű tapasztalat jellemző.

A borítóképen balról jobbra: Czinege László, dr. Dsupin Róbert, Keresztesi János és Nyiri Tibor.