Aktuális

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében másodszorra került megrendezésre szeptember 29-én a Szent Mihály Napi Vigadalom. A Rákóczi-várban megtartott egész napos program célja a helyi közösség összekovácsolása és a hagyományok ápolása volt.

A rendezvényt főzőverseny nyitotta meg, amelyen idén hat csapat vett részt. A versenyzők káposztás-húsos ételeket készítettek, amelyeket zsűri értékelt. A bírálókat Király Judit, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, Tóth Ágnes vendéglátós, valamint Bodnár Imre, az Istenhegyi Borház tulajdonosa alkotta. A három kategóriában induló versenyzők közül a Szerencsi Polgárőr Egyesület nyerte meg a toroskáposzta kategóriát, őket a Mókás Postások étele követte. A legjobb székelykáposztát az Árpád-Pecér Kurucok csapata főzte, második lett az Öreg a Nénikéd Klub gárdája. A töltött káposzták közül a legjobb fogást a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár csapata főzte, akiket a Nyald Meg a Kanalat csoport étke követett.

A jó hangulatú főzőversenyt és ebédet a Báder Tam zenés előadása kísérte. A gyermekprogramok nagy részét a rossz idő miatt az Árkád terembe helyezték át, ahol arcfestés, csillámtetoválás, szőlőpréselés és mustkóstolás várta a legkisebbeket. Népszerűek voltak a kézműves foglalkozások, mint a mézeskalács díszítés és a sárkánytojás-nemezelés. A színházteremben két előadást is megtekinthettek az érdeklődők. A Mesélő Bőrönd Társulat „A macska és a medve” című zenés gyerekszínházi előadásával varázsolta el a gyerekeket, majd a Tekergő Bábszínház „Cilike, a hiszékeny egérke” című bábelőadása zárta a színpadi produkciókat. A szabadban ugrálóvár és rodeóbika is várta a látogatókat. Király Judit, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója elmondta, hogy az időjárás nem volt kegyes hozzájuk és ez rányomta a bélyegét a látogatottságra is, de ennek ellenére minden programot megtartottak. „Ami fontos, hogy amit elterveztünk, azt meg is valósítottuk, és a visszajelzésekből kiderült, hogy aki eljött, az jól érezte magát” – mondta Király Judit.

A nap végén, első alkalommal került megrendezésre a jótékony célú Szerencsi Hobbikutyák Szépségversenye, amelyet az Állatok Világnapjához közeledve hirdettek meg. A verseny célja nem csak a szórakozás volt, hanem egy fontos állatvédelmi ügy, hiszen a nevezési díjakból befolyt összeggel a Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítványt támogatták a résztvevők. A versenyzők három kategóriában indulhattak: ölebek gyöngye – 15 kg alatti kutyák, se túl kicsi, se túl nagy – 30 kg alatti közepes testű kutyák és a szőrös óriás – 30 kg feletti nagytestű ebek. A nevezési feltételek alapján csak egy évesnél idősebb, érvényes oltással és chippel rendelkező, jól szocializált kutyák vehettek részt. A versenyre Szerencsről és a környező településekről érkeztek kutyák, a törzskönyv megléte pedig nem volt követelmény, így az ismeretlen származású kedvencek is indulhattak. Bár néhány kutya összekapott egymással, a gazdák nagy odafigyeléssel tartották szemmel kedvenceiket, ügyelve a biztonságra. A szakmai zsűri által kategóriaként kiválasztott három-négy legjobb kutya gazdája serleggel, oklevéllel és ajándékokkal gazdagodott.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.