Aktuális

A Szerencsi Városi Könyvtár ismét megrendezi hagyományos könyvvásárát, amelyre szeptember 30. és október 5. között kerül sor az intézmény nyitvatartási idejében. A vásár célja, hogy az olvasók kedvezményes áron juthassanak hozzá az állományából kivont könyvekhez és folyóiratokhoz. Minden kötet egységesen 200 forintért vásárolható meg.

Tamásné Szabó Klára, a könyvtár vezetője elmondta, hogy idén már másodszor selejtezték az állományt. „Inkább régi, használt könyveket értékesítünk, amiket már a szerencsi lakosok nem használnak. Sok kötetet hoznak be hozzánk hagyatékból vagy költözés miatt, amik már feleslegessé váltak és sajnálták kidobni” – mondta Tamásné Szabó Klára. Az adományok között olyan darabok is találhatók, amelyeket a könyvtár már nem tud felhasználni, mert megvan belőlük a szükséges példányszám, vagy azok állapota miatt nem helyezhetők a polcokra. „Ha rosszabb állapotúak, vagy nekünk már megvan a példány, akkor azokat a könyvvásárban értékesítjük” – tette hozzá. A vásárra több mint kétezer kötetet készítettek elő, amelyek között bárki találhat értékes darabot. Az érdeklődők számára izgalmas kincsek is megbújhatnak a sorok között, például dedikált példányok.

A vásár bevételét a gyerekkönyvtár fejlesztésére fordítják. „Szeretnénk egy kis kuckós faházat venni, hogy a kicsiknek még kényelmesebbé, varázslatosabbá tegyük intézményünk környezetét” – osztotta meg terveit a könyvtárvezető. Emellett a bevételből a számítógépes állomány frissítését is tervezik, hiszen jelenleg elavult, régi gépekkel dolgoznak, amelyek nem felelnek meg a modern kor követelményeinek.