Aktuális

Az idősek világnapja alkalmából Szerencs Város Önkormányzata, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár szeptember 30-án köszöntötte a város szépkorú lakóit a Rákóczi-vár színháztermében.

Nyiri Tibor leköszönő polgármester beszédében elmondta, hogy az időskor nemcsak a visszavonulás ideje, hanem egyben lehetőség a tartalmas és aktív életre is. Arra buzdította a jelenlévőket, hogy tűzzenek ki célokat, hiszen ezek segíthetnek a testi és szellemi frissesség megőrzésében. Kiemelte, hogy fontos a közösségekhez való tartozás, hiszen a társas kapcsolatok erősítik a lelket és segítenek az elszigeteltség ellen is. Beszédében hangsúlyozta a helyi közösségek, mint például a nyugdíjasklubok és különböző művészeti körök fontosságát, amelyek aktív szerepet vállalnak a város életében. Külön kitért a Szerencsi Logiklub és a több mint száz éves Szerencsi Férfikarra, amelyek évről évre öregbítik településünk hírnevét. Azokat a közösségeket is megemlítette, ahol a sportot helyezik előtérbe, mint a Szerencsi Nordic Walking és a helyi szenior örömtánc csoportot, hiszen az aktív mozgás a nyugdíjas években is fontos. Mondandója végén megköszönte a több évnyi támogatást és jó egészséget kívánt mindenkinek.

A szépkorúak nevében Pallai Miklós, a Szerencsi Cukorgyár utolsó vezérigazgatója mondott köszönetet, majd egy gondolatot idézett Petress Istvántól, az „Idősek imáját”, amelyben bölcsességre, türelemre és szerethetőségre kérte a mindenható segítségét.

A beszédek után Straub Dezső, Jászai Mari-díjas magyar színész és Rózsás Viktória, énekes produkcióját láthatták a megjelentek. Straub Dezső két szám közötti stand-up comedy jellegű előadása mindig mosolyt csalt a szépkorúak arcára, Rózsás Viktória éneke pedig főként a férfiakat varázsolta el, akik közül a legszerencsésebbek pusziban is részesültek. Az esemény végén az önkormányzat apró ajándékkal kedveskedett a résztvevőknek.

  • Galéria: