Aktuális

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, amikor világszerte figyelemfelhívó rendezvényeket szerveznek a betegség megelőzésének és kezelésének támogatására. Szerencsen idén is megrendezésre került az „Együtt, Egymásért, Szerencs! – Minden nő számít!” elnevezésű figyelemfelhívó séta, amire több mint 120 lelkes résztvevő gyűlt össze.

Az esemény célja a szolidaritás kifejezése és adománygyűjtés volt a Mellrákinfo Egyesület számára. A program különleges eleme volt, hogy a résztvevők igyekeztek rózsaszín ruhában megjelenni, vagy viselni a mellrák elleni küzdelem jelképét, ezzel is támogatva az ügyet. A megbetegedések főként a nőket, azon belül is leggyakrabban a középkorúakat és az idősebb korosztályt érinti. Magyarországon évente megközelítőleg 5-6 ezer új beteget diagnosztizálnak mellrákkal és ezek között egyre több a fiatal nő.

A prevenció nagyon fontos, ezért Szerencsen október 12-én délután, a Rákóczi-vár udvarán találkoztak azok a lelkes résztvevők, akik egy könnyed, 3 kilométeres sétával hívták fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára. A séta minden korosztály számára könnyen teljesíthető volt. A résztvevők a Rákóczi-vár szökőkútjánál gyűltek össze, ahol egy rövid eligazítást követően elindultak. Az előre kijelölt útvonal érintette a Szerencsi Fürdő & Wellnessházat, a piacteret, a Bajcsy-Zsilinszky és a Gyár utcákat, majd a Rákóczi úton visszatértek a kiindulópontra, ahol már frissítők várták a sétálókat. Az időjárás is kedvezett, hiszen gyönyörű őszi napsütés kísérte végig a programot. A résztvevők között voltak családok, baráti társaságok, páran még kedvenc háziállataikat is magukkal hozták.

Az esemény különlegessége, hogy mindenki, aki részt vett, valamilyen módon hozzájárult a mellrák elleni küzdelemhez. Gábor Zsuzsanna, a rendezvény szerencsi szervezője elmondta, hogy adománygyűjtést is tartottak a Mellrákinfo Egyesület javára, amelynek célja egy vénakereső műszer beszerzésének támogatása. Az adományokat egy kihelyezett dobozban lehetett elhelyezni, és mindenki annyival járult hozzá, amennyivel csak tudott.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.