Szerencs Város Önkormányzata a magas energiaárak miatt és a takarékossági szempontokat is figyelembe véve az idén nem kapcsolja fel a karácsonyi fényeket és a Világörökségi Kapuzatnál lévő installációt, amik az elmúlt évben már turisztikai látványossággá nőtte ki magát. Annak érdekében, hogy megmaradjon a karácsonyi hangulat a városban Kretovics István, a Szerencsi Kisgép- és Fénycentrum vezetője saját költségén vállalta, hogy az idén is felkapcsolja az ünnepi fényeket.

Az önkormányzatokat is sújtó nehezebb gazdasági helyzet ellenére Szerencs Város Képviselő-testülete az idén sem mondott le a szépkorúak támogatásáról. A korábbi évek hagyományait követve Szerencs Város Önkormányzata az idősek világnapja alkalmából az idei esztendőben is 5.000 forint értékű vásárlási utalványt biztosított a 60. életévüket betöltött állandó lakcímmel rendelkező helyi lakosoknak.

Illóolajgyártásba kezd a Future Plastik Kft. a szerencsi telephelyén. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz pályázat keretében 183 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében a cég kiemelkedő minőségű, hazai gyártású illóolajok előállítására és világpiaci bevezetésre vállalkozott.

„Örömmel értesítjük a Kedves Könyvtárlátogatókat, hogy (a rémhírek ellenére) a Városi Könyvtár nem zár be, csak némileg átalakítjuk a kölcsönzési rendszert és annak helyét az energiatakarékosság jegyében” – olvasható a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár közösségi oldalán.

Emlékezzünk, és soha ne feledjünk! Ezzel a mottóval idézte fel az Állatorvostudományi Egyetem 1956-os hőseinek sorsát a felsőoktatási intézmény rektora az egyik mártír, Tatay Zoltán halálának 66. évfordulóján. Prof. Dr. Sótonyi Péter szerint szörnyűséges volt a forradalmat követő terror időszaka, miként az az időszak is, amikor a forradalmat ellenforradalomnak hívták. A Tatay Zoltán Állatorvostan-hallgatói díjat 2022-ben Madarász Noémi, az Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke érdemelte ki közösségépítő munkájával.

A nemzeti ünnepen az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek városszerte. A reggeli órákban október 21-én a Szerencsi Szakképzési Centrum, Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola diákjai a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen, a névadó emléktáblájánál idézték fel a múlt eseményeit.

A szolgáltató tájékoztatása szerint október 31-én (hétfő) és november 1-jén (kedd) nem változik a BMH Nonprofit Kft. területén a hulladékszállítás rendje. Kérik, hogy az edényeket és a zsákokat a szállítás napján reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlanok tulajdonosai.

Manapság az internetszolgáltatók egyre csak növelik az elérhető maximális le és a feltöltési sebességet, amelyet azonban igen gyakran a régi rézkábelezés már nem tud kiszolgálni. Az elmúlt napokban a Magyar Telekom megkezdte Ond felé, a kerékpárút és a csapadékvíz-elvezető árok között fekteti az optikai kábelt, amellyel a jelenleg a legkorszerűbb, gigabites sávszélességű szolgáltatások nyújtására alkalmas hálózatát építi ki.

Szerencsen a Kossuth téren felállított kopjafáknál emlékeztek az aradi vértanúkra. Az október 6-án tartott gyásznapon Balázs Pál református lelkész idézte fel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit, kiemelve, hogy Magyarország küzdelmei során a nemzet szabadságát és önrendelkezési jogát akarta kivívni. Beszédében a szeretet erejét is hangsúlyozta.

További cikkeink...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.