Szerencs Város Önkormányzata nevében Nyiri Tibor polgármester és Oleárné dr. Kádas Marianna jegyző koszorút helyezett el a városi izraelita temető emléktáblájánál április 16-án, a holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapján.

"Az év duális képzőhelye 2024" díjra jelölte a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara a Nestlé Hungária szerencsi duális szakképzési programját, melynek keretében hiányszakmát tanulhatnak a Szerencsen és környékén élő pályakezdők – tájékoztatta szerkesztőségünket a cégóriás.

Szerencs városi rangjának visszanyerése 1984-ben komoly mérföldkő volt a település történetében. Az előző lapszámunkban már írtunk Szerencs és Ond múltjáról, a mostani cikkünkben az 1984. január 11-ei városavató ünnepséget részletezzük.

II. Rákóczi Ferenc, erdélyi fejedelem 348 évvel ezelőtt, 1676. március 27. napján született Borsin. Szerencs Város Önkormányzata minden évben megemlékezik a jeles napról.

Dr. Pető Tamás reumatológus, háziorvos neve már ismerős lehet a szerencsi és helyi lakosoknak, hiszen korábban már dolgozott a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézetben (ESZEI). Az utóbbi időben újfent a rendelőintézet orvosi gárdáját erősíti. Az alábbi cikkben róla olvashatnak egy rövid portrét.

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat a nemzeti ünnep alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. A díjazottak között van Salamin Ferenc Ybl Miklós-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a hagyomány továbbélését szolgáló organikus-regionális építészet remekeit kiérlelő tervezőmunkája elismeréseként.

Szerencs Város Önkormányzata, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár március 15-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából ünnepségeket rendezett.

  • Galéria:

Nemzeti ünnepünkre készülve koszorúzásokkal emlékeztek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire a szerencsi emlékhelyeken, március 14-én.

  • Galéria:
  • Galéria:

A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. ismét várta városunkban a kutyatulajdonosokat az oltási program keretében. A vakcinázás Szerencsen hat, Ondon pedig kettő helyszínen volt elérhető március 9-10. között.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.