Asztalitenisz

Elkezdődött a 2024/2025-ös asztalitenisz szezon. Az első fordulót a szerencsiek hazai környezetben kezdték szeptember 7-én. Köllő András szakosztályvezető tájékoztatása szerint az NB I-ben és az NB II-ben is erősödött a mezőny, ezért nehéz évnek néznek elébe.

A szakosztályvezető kitért arra, hogy mindkét szerencsi csapatnál volt változás. Az NB I-es gárdához társult Sárossy Balázs, aki mellett Köllő Ábel, Sánduly Levente és Tamás Szabolcs maradt. Életkorukat tekintve még fiatalok, játékerőben viszont nagyon erősek, hiszen az első fordulóban a szegedi vendégeket felülmúlták 11-3 arányban. Az idei szezontól az NB II-es csapatot erősíti Zeller Gábor, aki mellett Begala Marian, Korály Tibor és Köllő András játszik. Az NB II-es gárda Vác gárdáját fogadta, akik ellen a győzelmet nem sikerült kivívni, hiszen 14-4 arányban maradt alul a szerencsi együttes.

Egy héttel később a megyei játékosok is elkezdték a szezont. „Ebben az idényben is két megyei gárdával fogunk szerepelni, egy felnőtt és egy utánpótlás csapattal” – mondta Köllő András. Hozzátette: Ebben a fordulóban is a rutin diadalmaskodott, hiszen a felnőtt csapat győzött, de az is látható, hogy nagyon ígéretesen fejlődnek a gyerekek.

A szerencsi asztalitenisz szakosztály továbbra is azt a célt tűzte ki, hogy az utánpótlás folytatódjon és fejlődjenek a fiatalok, valamint a tehetséges játékosok lehetőséget kapjanak játszani a nemzeti bajnokságban. „Ezért nagyon fontos, hogy minél magasabb osztályban tudjunk játszani. NB I-ben vagy NB II-ben, hogy a fiataloknak utat tudjunk mutatni, illetve kihívás elé is tudjuk állítani őket” – zárta az értékelést Köllő András szakosztályvezető.

Fotó: Szerencsi Hírek / Köllő András