Egyéb sportok

A 2021-es immáron XI. alkalommal megrendezett Hódos Imre Kupán közel 20 egyesület 150 versenyzője adta le a nevezést.

A február 13-án Hajdúnánáson megtartott versenyen a Szerencs VSE karate szakosztálya 12 fővel képviselte városunkat. Varga Katalin szakosztályvezető és edző érdeklődésünkre elmondta, hogy a koronavírus-járvány alapjaiban borította fel a versenyeket és az ezzel járó felkészüléseket.

Az elmúlt évben mindösszesen csak két versenyen tudtak részt venni a szerencsi karatésok. Hozzátette: a járvány ellenére igyekeztek nem kiesni a formából. Az elmúlt nyáron több alkalommal a szabadban és a gimnázium tornatermében tartottak gyakorlatokat.

– Szeptemberben megpróbáltunk visszatérni a régi kerékvágásba, de ez csak októberig tartott, akkor szinte teljesen leálltunk. A szakosztályból többen is átestek a COVID-19 fertőzésen, mások pedig karanténban voltak, ezért nem kockáztattunk és az edzések felfüggesztése mellett döntöttünk – hangsúlyozta Varga Katalin.

Az idei évben azonban újult erővel vágtak neki az esztendőnek. Eleinte hetente egy, majd később két edzést tartottak figyelembe véve a járványügyi szabályokat. A február 13-ai versenyre is csak a sofőr és az edzők mehettek el, kísérők nem. A Szerencs VSE karate szakosztálya összesen tizenöt éremmel gazdagodott: nyolc arany, négy ezüst, három bronz. Nagy László vezetőedző, valamint Varga Katalin szakosztályvezető és edző rendkívül büszkék a tanítványaikra és remélik, hogy az éven hasonló szép eredményekben lesz még részük.

Fotó: magánarchívum

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.