Egyéb sportok

Szerencsen már kilencedik alkalommal rendezték meg szeptember 23-án az SKS Ippon Shobu Országos Felkészítő Bajnokságot. A Kulcsár Anita Sportcsarnokban megtartott eseményre 20 egyesületből, közel 200 karatéka érkezett.

A megjelenteket Koncz Zsófia a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes köszöntötte, aki beszédében örömének adott hangot, hogy a versenyre ilyen sok sportoló érkezett. Elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy ilyen sokan összegyűltek a Kulcsár Anita Sportcsarnokban, ahová nem csak az országból, hanem külföldről is szép számmal érkeztek fiatalok. Ezt követően Juhász Ferenc, a Magyar Karate Szövetség alelnöke, Sho Dan tiszteletbeli fokozatot adományozott Koncz Zsófia részére, a shotokan karate kimagasló támogatásáért.

Karatéka formagyakorlat közben. Fotó: Nagy István

Nyiri Tibor polgármester is köszöntötte a megjelenteket. Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a karate nem csak a küzdelemre, fegyelemre, tiszteletre, hanem a mindennapi életre is tanít. Hozzátette, Szerencs Város Önkormányzata elkötelezett a sport támogatása iránt, nem véletlen, hogy már 9. alkalommal tartják meg városunkban az országos felkészítő bajnokságot. Nyiri Tibor polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a jövőben is támogatni fogják a sporteseményt. „Jól látható, hogy ez a sportesemény évről évre öregbíti a város hírnevét, ráadásul sok száz gyermeknek biztosít versenyzési lehetőséget, arról nem beszélve, hogy a sportolást és az egészséges életmódot népszerűsíti” – mondta a városvezető.

A felkészítő bajnokság egész nap négy küzdőtéren ment. A forma mutatványokat és a küzdelmeket bírók pontozták. A szervezők elmondása alapján a karatét azért ajánlják mert az erő, gyorsaság, állóképesség, hajlékonyság mellett, a koordinációs képességek, az egyensúlyérzék, ügyesség és a bátorság növelésével az összes olyan fizikai, szellemi és lelki képességet is fejleszti, amire egy embernek mindennapi élete során szüksége lehet.

Egymással is küzdöttek. Fotó: Nagy István

„Sajnos a mai napon több hasonló verseny van az országban, és ezért kicsit megoszlott a sporttábor, többen is érkeztek volna, de így nem panaszkodhatunk” – mondta érdeklődésünkre Varga Katalin szervező, a Szerencs VSE Karate Szakosztály vezetője. Az SKDUN Karate Világszövetség által szervezett görögországi Karate Világbajnokságra a Szerencs VSE képviseletében Kanalas Patrik utazik. A háromnapos viadalon 30 ország képviselteti majd magát, összesen több mint ezer versenyző részvételével, akiknek kötött formájú és szabad küzdelmeken, illetve egyéni és csapatformagyakorlatokon is teljesíteniük kell szeptember 29. és október 1. között.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.