Egyéb sportok

Jubileumi, tizedik alkalommal rendezték meg szeptember 21-én Szerencsen az SKS Ippon Shobu Országos Felkészítő Bajnokságot.

Szerencs Város Önkormányzatának támogatásával az idén is a Kulcsár Anita Sportcsarnok adott otthon a rangos felkészítő bajnokságnak. Varga Katalin, a Szerencs VSE Karate Szakosztály vezetője és egyben az esemény szervezője elmondta, hogy hosszú utat tettek meg a kezdetek óta.

„Tizedik alkalommal rendezzük meg ezt a bajnokságot, ami számunkra egy igazi jubileumi esemény. Bár a szervezés sok fáradtsággal jár, büszkeséggel tölt el, hogy idáig eljutottunk. A nevezési számok is azt mutatják, hogy nem hátrálunk meg, csak előre haladunk. Több mint 270 versenyző érkezett, 350 feletti nevezéssel, hiszen sokan több kategóriában is indulnak. Nagy öröm, hogy a határon túlról is három klub képviselteti magát, összesen harminc versenyzővel” – mondta a szervező. Hozzátette: a résztvevők között minden korosztály megtalálható volt, a legfiatalabb versenyző mindössze öt éves volt. A sportolók formagyakorlatokban, kötött- és szabad küzdelemben mérhették össze képességüket, amiket bírók pontoztak.

Nyiri Tibor polgármester beszédében kiemelte: a szervezők, szülők segítők és maguk a sportolók elérték, hogy ennek az eseménynek már országos híre van. „Az elmúlt évek során a karate sportág Szerencset is felhelyezte a magyar sport térképére. Hálásak lehetünk azoknak, akik önzetlenül, anyagi ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak azért, hogy ez így is maradjon. Külön öröm számomra, hogy ilyen sok gyermek és család jelen van a csarnokban. Ez azt mutatja, hogy van utánpótlás, van jövő” – mondta a polgármester. A városvezető külön megemlékezett a sportcsarnok névadójáról, Kulcsár Anitáról, aki a világ legjobb kézilabdázói közé tartozott és akinek szelleme, példája inspirációt jelent a mai fiatal sportolók számára is.

A Magyar Karate Szövetség alelnöke, Juhász Ferenc szerint a karate egyre fontosabb sportággá válik Magyarországon, amit jól tükröz, hogy egyre több iskolában van jelen. „Szerencs városa is fontos bázisa ennek a fejlődésnek. Több évtizedes hagyománnyal rendelkezik itt a karate és a helyi szakosztály folyamatosan szép eredményeket ér el, még nemzetközi szinten is” – hangsúlyozta az alelnök.

Az országos felkészítő bajnokság szinte egész nap tartott, párhuzamosan négy tatamin versenyeztek a sportolók. Az érmek, oklevelek átadása is folyamatos volt. A rendezvényen több elismerést is kiosztottak. Juhász Ferenc egri borral ajándékozta meg a szervezőket és bírókat az elmúlt évtizedben kialakult kiváló kapcsolatért. A sportágban elért kimagasló fejlődésért pedig Erdős Dóra 2. danos, Mészáros Zsolt 2. danos és Kiss Boglárka 1. danos diplomát vehetett át.

  • Galéria: