Időjárás

A Kárpát-medence térségének időjárását egy melegfront alakítja, amelynek hatására felhős, csapadékos időre számíthatunk. Az ország nagy részén havazás várható, de nyugaton, majd a középső tájakon is havas eső, eső, néhol átmeneti ónos eső is előfordulhat.

Kedd: Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Többfelé várható havazás, de elsősorban a Dunántúlon, majd estétől a Duna-Tisza közének nyugati tájain havas eső, eső is valószínű, néhol átmeneti ónos eső sem kizárt. A déli, délnyugati szelet néhol erős lökések kísérik, ezért az Alföldön néhol kisebb hófúvás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -6 fok között valószínű, nyugaton lesz enyhébb az idő. Késő estére a középső megyékben egy-két fokot még emelkedhet is a hőmérséklet, egyébként lényeges változás nem várható.

Szerda: Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Többfelé várható csapadék: északkeleten végig havazás várható, másutt kezdetben eső, havas eső, majd egyre inkább hó valószínű. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire +1 és -7 fok között alakul, amely főként az ország középső részein az éjszaka első felében áll be. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Csütörtök: Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid, átmeneti felszakadozások lehetnek. Szórványosan számíthatunk havazásra, havas esőre, hózáporra. Az északi szelet erős lökések is kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -10 fok között alakul, de a derültebb, vastagabb hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között várható.

Péntek: A változó felhőzet mellett többórás napsütés várható, majd estétől észak, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben csak néhol fordulhat elő kisebb havazás, hózápor. Késő estétől északnyugat felől havazás kezdődik. A északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -10 fok között alakul, de a derültebb, hóval borított tájakon ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -4 fok között várható.

Szombat: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként délnyugaton lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Több helyen várható jellemzően kis mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék: reggelig döntőn hó valószínű, napközben délnyugat felé haladva egyre inkább havas eső, eső valószínű, néhol esetleg ónos eső is lehet. A nyugati, északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -10 fok között alakul, de a kezdetben gyengén felhős, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. Hajnalra enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +6 fok között várható, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Vasárnap: Jellemzően erősen felhős lesz az ég, de átmenetileg felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Szórványosan fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék (nagyrészt eső, főként északkeleten havas eső, hó is). A nyugati, délnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.