Időjárás

A Kárpát-medence időjárását egy észak felől súroló hidegfront alakítja. Kedden napsütés és a gomolyfelhők mellett északkeleten, illetve nyugaton fordulhat elő zápor, zivatar, de heves zivatarok is létrejöhetnek.

Kedden a sok napsütés és a gomolyfelhők mellett elsősorban az ország északi felén erőteljessé válik a felhőképződés, és ott lehet elszórtan zápor, zivatar. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatarok környezetében fokozódhat viharossá a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűlhet le a levegő.

Szerdán északnyugat, észak felől egy hidegfront szakadozott felhősávja vonul át térségünk felett, emellett több-kevesebb napsütésre csaknem mindenütt számítani lehet. Több helyen, főként északkeleten és a Dunántúlon fordulhat elő záporeső, zivatar. A Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon az északkeleti szelet kísérik élénk, helyenként erős széllökések. Zivatarban átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett gomolyfelhőkre számíthatunk, a nyugati, délnyugati tájakon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Ott szórványosan, máshol csak elvétve valószínű záporeső, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. A Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység területén szórványosan, másutt csak néhol fordul elő zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a déli szél, zivatar környezetében pedig átmeneti szélerősödés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű.

Szombaton a sok gomoly- és fátyolfelhő mellett általában rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északira forduló szél megélénkül, zivatarban megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható.

Vasárnapon nyugat felől csökken, majd ismét megnövekszik a felhőzet. Szórványosan záporeső, zivatar is előfordul. Zivatarok térségében erős széllökések várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.