Időjárás

Az időjárás-előrejelzés szerint záporok, zivatarok alakulhatnak ki, csütörtökig a legtöbb megyére elsőfokú vészjelzés van érvényben.

Hétfőn este: A gomolyfelhők összeesnek, csökken a mennyiségük, de főként az éjszaka első felében helyenként még lesznek erősen felhős területek, ahol záporok, zivatarok is előfordulnak. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul.

Kedden: A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Összességében több helyen kell záporra, zivatarra számítani, csak a déli határ mentén kisebb a csapadék valószínűsége. A szél csak intenzívebb záporok, illetve zivatarok körül erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Szerdán: Erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Délnyugaton kicsi a csapadék esélye, máshol több helyen valószínű zápor, zivatar. A délies szél jobbára mérsékelt marad, csak néhol élénkül meg, de zivatar környezetében erős széllökések is lehetnek. Hajnalban 5 és 12, délután 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön: A gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütés is várható. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. A délies szél néhol megélénkülhet, zivatar környékén pedig erős széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Pénteken: Gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, majd a nap második felében az ország nagy részén megvastagszik a felhőzet. Sok helyen várható zápor, zivatar. A változó irányú szelet csak néhol kísérik élénk lökések, zivatarban azonban átmenetileg megerősödhet a szél. Hajnalban 6, 12, délután 18, 25 fokot mérhetünk.

Szombaton: Nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Több helyen valószínű zápor, zivatar. Időnként megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Vasárnap: Egyre több helyen vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél, zivatar térségében pedig erős széllökések is lehetnek. Hajnalra 6 és 12 fok közé hűl le a levegő, délután 17 és 24 fok közötti értékeket mérhetünk.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.