Időjárás

Visszaesik a hőmérséklet a hét elején: visszatérnek az éjszakai fagyok és napközben sem várható 10 Celsius-foknál magasabb csúcshőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfő délután általában többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel, amelyek olykor jobban is összeállhatnak, ezzel hosszabb felhős periódusokat okozva. Néhol, legnagyobb eséllyel a Duna vonalában előfordulhat zápor, hózápor. Az északi szél sokfelé lesz erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között valószínű. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden az ország délkeleti, keleti része fölé többnyire vastag, zárt felhőzet húzódik. Az északnyugatabbra fekvő területeken naposabb idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Döntően a délkeleti, keleti tájakon fordulhat elő változó halmazállapotú csapadék. Az északi szél továbbra is sokfelé lesz erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű.

Szerdán nagyrészt közepesen felhős lesz az ég, a délkeleti, keleti megyékben valószínű vastagabb felhőzet. Általában nem várható csapadék, inkább csak a délkeleti, keleti határ közelében van esélye néhol gyenge havas esőnek, hószállingózásnak. Sokfelé lesz élénk, a Dunántúlon és a Zemplén térségében erős az északi szél. Hajnalban többnyire -4, +1 fokot mérhetünk, de a szélvédett, kevésbé felhős körzetekben hidegebb is lehet. Délután 4, 10 fokra számíthatunk.

Csütörtökön északkelet, kelet felől vastagszik a felhőzet, de a Nyugat-Dunántúlon akár estig is vékonyabb, szakadozott maradhat. Északkeleti irányból egyre több helyen valószínű csapadék (hószállingózás, havas eső, eső egyaránt lehet), a Dunántúlon azonban kisebb az esélye. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik. Hajnalban -4, +2 fok lesz a jellemző, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon hidegebb is lehet. Délután 2, 11 fok várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékeket.

Pénteken változó vastagságú, szakadozott felhőzet lehet felettünk. Szórványosan előfordulhat eső, reggelig néhol havas eső is. Helyenként megerősödik az északnyugati szél. A hajnali -2, +4 fokról délutánra 4 és 13 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton kelet felől egyre nagyobb területen vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Szórványosan előfordulhat eső, záporeső. Néhol időnként megélénkül az északi, majd keleti szél. A hajnali -1, +6 fokról délutánra 8 és 14 fok közé melegedhet fel a levegő.

Vasárnap jobbára gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkülhet. Hajnalra -1, +7 fok közé hűl le, délutánra 11 és 16 fok közé melegszik fel a levegő.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.