Közélet

József Attila születésnapját ünneplik országszerte a költészet napján. Ebből az alkalomból tartottak körzeti szépkiejtési versenyt április 11-én, a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában.

Az eseményt Ráczné Váradi Éva az intézmény igazgatója nyitotta meg. Az alsó tagozatosok számára meghirdetett versenyen próza, vers, valamint olvasás kategóriában, mutatták meg tehetségüket a diákok. A megmérettetésre összesen 105 gyerek érkezett a helyi és a környékbeli általános iskolákból. A legjobban teljesítő tanulók könyvjutalomban részesültek.

A Bocskai István Katolikus Gimnázium diákjai is megemlékeztek a költészet napjáról. Az eseményt az intézmény igazgatóhelyettese Gazdóf Miklósné nyitotta meg, majd a végzős és fiatalabb diákok verseket szavaltak, valamint énekeltek. A Bolyai János Katolikus Általános Iskolában ebből az alkalomból iskola aulájában rendhagyó irodalom óra keretében Reviczky Beáta könyvtáros beszélt a legnagyobb írókról, költőkről, valamint ismertette életútjukat. 

A jeles napon kistérségi szavalóversenyt rendeztek a Szerencsi Művelődési Központ Könyvtárában. Az eseményen a környező települések iskoláinak felső tagozatos diákjai vettek részt. A versenyen egy kötelező és egy szabadon választott verset szavaltak el a diákok. 

A Hegyalja Alkotók Társulásának tagjai verseket, szavalatokat adtak elő a Népház előtt. Az esemény célja a magyar költészet népszerűsítése volt. Az akcióhoz gimnazisták is csatlakoztak, akik szavaltak és megzenésített verseket adtak elő.

 

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.