×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2018/Aprilis/20180412_kolteszet_napja

Közélet

József Attila születésnapját ünneplik országszerte a költészet napján. Ebből az alkalomból tartottak körzeti szépkiejtési versenyt április 11-én, a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában.

Az eseményt Ráczné Váradi Éva az intézmény igazgatója nyitotta meg. Az alsó tagozatosok számára meghirdetett versenyen próza, vers, valamint olvasás kategóriában, mutatták meg tehetségüket a diákok. A megmérettetésre összesen 105 gyerek érkezett a helyi és a környékbeli általános iskolákból. A legjobban teljesítő tanulók könyvjutalomban részesültek.

A Bocskai István Katolikus Gimnázium diákjai is megemlékeztek a költészet napjáról. Az eseményt az intézmény igazgatóhelyettese Gazdóf Miklósné nyitotta meg, majd a végzős és fiatalabb diákok verseket szavaltak, valamint énekeltek. A Bolyai János Katolikus Általános Iskolában ebből az alkalomból iskola aulájában rendhagyó irodalom óra keretében Reviczky Beáta könyvtáros beszélt a legnagyobb írókról, költőkről, valamint ismertette életútjukat. 

A jeles napon kistérségi szavalóversenyt rendeztek a Szerencsi Művelődési Központ Könyvtárában. Az eseményen a környező települések iskoláinak felső tagozatos diákjai vettek részt. A versenyen egy kötelező és egy szabadon választott verset szavaltak el a diákok. 

A Hegyalja Alkotók Társulásának tagjai verseket, szavalatokat adtak elő a Népház előtt. Az esemény célja a magyar költészet népszerűsítése volt. Az akcióhoz gimnazisták is csatlakoztak, akik szavaltak és megzenésített verseket adtak elő.

{gallery}cikkek/2018/Aprilis/20180412_kolteszet_napja{/gallery}

 

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.