Közélet

Szerencs Város Napja eseményeihez kapcsolódva nyílt kiállítás a Szerencsi Rákóczi-vár Képzőművész Stúdiójának alkotásaiból április 10-én a Rákóczi-vár Árkád termében.

A tárlaton ceruzarajzokat valamint különböző festészeti technikákkal készült képeket tekinthetnek meg az érdeklődők a következő két hétben. A megnyitó ünnepségen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte, hogy az ehhez hasonló civil szervezetek meghatározó szerepet töltenek be a társadalmunkban, hiszen közöségformáló erejük vitathatatlan.

Ezt követően Nyiri Tibor Szerencs polgármestere osztotta meg gondolatait, hangsúlyozva, hogy az idősebb korosztálynak is fontos, hogy megmutathassa tehetségét és ez a kezdeményezés erre ad lehetőséget. Schlosserné Báthory Piroska a Képzőművészeti Stúdió alapítója és vezetője két évvel ezelőtt gondolta úgy, hogy szeretne egy helyet biztosítani azoknak a nyugdíjas társainak, akiknek eddig nem volt lehetőségük kibontakoztatni kreativitásukat.

Kiemelte legutóbb 50 évvel ezelőtt volt egy ehhez hasonló alkotó közösség Szerencsen Zsignár István vezetésével, aminek ő maga is tagja volt. A stúdió tagjai minden héten találkoznak és nem csak Szerencsről, hanem a környező településekről is érkeznek ide érdeklődők. A megnyitó ünnepségen közreműködött Molnár Evelin énekes és a Művészeti Iskola növendékei.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.