Közélet

Egy év kihagyás után a hagyományoknak megfelelően január 14-én ismét újévköszöntő fogadásra hívta a helyi vállalkozókat, az intézmények vezetőit, a partneri kapcsolatban lévő szervezetek vezetőit Szerencs Város Önkormányzata. A Rákóczi-vár színháztermében megtartott eseményen a helyi adót fizető cégeket Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere köszöntötte.

A városvezető beszédében örömét fejezte ki, hogy tavaly a koronavírus-járvány ellenére elmaradt rendezvényre az idén szép számmal fogadták el az invitálást. Nyiri Tibor elmondta, hogy Szerencsen egyszerre vannak jelen a legnagyobb multik és a kis- és középvállalkozók is, akik több ezer embert foglalkoztatnak egyszerre. A polgármester beszélt a pandémia okozta nehézségekről is.

– Hiszem, hogy a gazdasági világválság kedvezőtlen hatásaiból adódó problémák és a koronavírus-járvány miatti nehézségek együtt közös erővel legyőzhetők. Köszönet illeti a helyi vállalkozókat azért, hogy a pandémia ellenére is befizették az adóforintjaikat – mondta.

Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője beszédében a Vali rendszert ismertette és ajánlotta fel a jelenlévőknek, hogy éljenek az alkalommal és regisztráljanak, illetve próbálják ki az új rendszert, ahol minden tulajdonos aktuális tájékoztatást kap a vállalkozása számára elérhető támogatásokról, hitelekről, képzési és szakértői szolgáltatásokról.

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szintén örömét fejezte ki, hogy Szerencsen mindig egy összetartó közösséget lát, ahol jól érzik magukat a cégek tulajdonosai és vezetői, majd felhívta a figyelmet a robotizációra az okos eszközök és a mesterséges intelligencia lehetőségeire, amelyek a jövőben tovább erősíthetik a cégeket.

A beszédeket követően a Két szoknya egy nadrág formáció szórakoztatta a megjelenteket.

Fotó: Nagy István (Szerencsi Hírek)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.