Közélet

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár tizedik alkalommal valósult meg.

A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítottak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezik meg ezt a mozgalmat évről-évre, hogy közösen megtisztítsák szűkebb-tágabb környezetünket. Az országos méretű akcióhoz május 6-án Szerencs Város Önkormányzatának munkatársai is csatlakoztak, akik a hivataltól indulva, végig az Ondi úton, egészen a város határát jelző névtábláig mentek, s gyűjtötték a szemetet.

A hétvégén, május 8-án, a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum diákjai és pedagógusai is bekapcsolódtak a szemétszedésbe. A csoport tagjai a gimnáziumtól haladva főként a Rákóczi úton mentek, s több bevásárlóközpont parkolóját is megtisztították.

Az országos akciók során nem szednek össze a testi épségre veszélyes hulladékot: építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Minden egyebet viszont igen, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.