Közélet

A koronavírus-járvány miatt két év kihagyás után Mizsó Richárd nyerte az idei Spisák Lajos Horgász Emlékversenyt, amit április 24-én rendeztek a szerencsi Homokos-tónál.

A néhai Spisák Lajosra példaképként tekintenek a szerencsi horgászok, a civil szervezet egykori titkára több évtizeden keresztül meghatározó szerepet töltött be a sportág helyi életében. Az ez évi bajnokságot is haltelepítés előzte meg, ez alkalommal négy mázsa ponty került a tóba. A huszonöt nevező versengése 8 órakor, pisztolylövésre indult, a résztvevők ekkor kezdhették meg az etetést és a szabályoknak megfelelően egy horgos, úszós szerelékkel vágtak neki a halfogásnak.

A versenyzők bármilyen csalit használhattak, többek között csemegekukoricával, csontkukaccal és kis méretű pellettel próbálkoztak a pecások. Az idő nem kedvezett a horgászoknak, reggel ugyanis hideg időjárás és eső fogadta a versenyzőket. A nagyobb halak nem akadtak horogra, így leginkább – egy 3 kg-os pontytól eltekintve – csak kisebb méretű példányokat fogtak a pecások.

A 2022-es Spisák Lajos Horgászverseny nyertese Mizsó Richárd.

A megmérettetés 12 órakor ért véget, majd az összesítés után megszületett a végeredmény. Felnőtt férfi kategória: 1. Mizsó Richárd – 7,47 kg; 2. Honfi László – 5,20 kg; 3. Simkó Tamás – 3,90 kg; 4. Balogh Attila – 3,40 kg. Felnőtt női kategória: 1. Sashalminé Gabriella – 1,20 kg. Ifjúsági kategória: 1. Tóth Marcell 0,82 kg.

A nyertesek ajándékutalványt kaptak amit beválthatnak egy helyi horgászboltban.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.