Közélet

Labdapattogtatás, célba dobás és teke, többek között ezekben a versenyszámokban mérhették össze ügyességüket és kitartásukat az abylimpia résztvevői. A programot július 23-án rendezte meg a Hegyalja Kapuja Mozgáskorlátozottak és Fogyatékkal Élők Egyesülete a Bekecsi Fürdőkertben.

Az eseményt főzőverseny is színesítette, ahol összesen 5 csapat mérte össze tudását. A programot Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere és Zvolenszki Sándorné, az egyesület elnöke nyitotta meg, akik beszédükben kiemelték, hogy az évről évre megrendezésre kerülő összejöveteleknek fontos szerepük van abban, hogy közelebb hozzák egymáshoz a különböző korosztályú és társadalmi helyzetben élőket.

A verseny továbbá hozzájárult egy aktívabb közösségi élet kialakulásához. Zvolenszki Sándorné kiemelte, hogy az esemény a Tesco támogatásával valósult meg. Az üzletlánc tavaly októberében tizedik alkalommal hirdette meg az "Ön választ, mi segítünk" programját, melyben a vásárlók arról dönthettek, melyik helyi közösség pályázata nyerjen. A tizedik fordulóban közel nyolcezer szavazattal térségünkben a Hegyalja Kapuja Mozgáskorlátozottak és Fogyatékkal Élők Egyesülete „Fakanalat a kézbe! – Főzőverseny mozgáskorlátozottaknak” című pályázata nyert. Az üzletlánc 400.000 forinttal támogatta a rendezvényt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.