Közélet

Halász Tiborné azzal a kéréssel fordult szerkesztőségünkhöz, hogy a saját példáján bemutatva, mindenki tehet kicsit a helyi közösségért. Elmondása szerint már akár egy 30 perces társadalmi munkával is sokat szépülhet a város. A szerencsi nyugdíjas július 12-én unokáival együtt azzal a szándékkal ment ki az Erzsébet téri játszótérre, hogy kicsit szebbé varázsolják. A területen többek között gyomláltak, szemetet szedtek, takarítottak és a homokozót tisztították meg.

„Elsősorban az unokáimnak szeretnék jó példát mutatni, másodsorban az embereknek. Senki nem fog belehalni, ha egy kicsit tesz a helyi közösségért” – mondta Halász Tiborné. Hozzátette, a homokozóban a gaz mellett nagyon sok volt a macskaürülék és a kutyapiszok, ez utóbbiból jóval több volt, ezért arra kéri az ebek tulajdonosait, hogy jobban figyeljenek oda kedvenceikre, hiszen ez egy játszótér – hívta fel a figyelmet Halász Tiborné.

Halász Tiborné az unokáival - Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

A gyermekekre nézve különösen veszélyes az állati ürülék. Az abban található toxikus baktérium nagyon komoly betegséget okozhat. Magyarországon évente 8-10 gyermek vakul meg a homokozókban összeszedett betegségektől. Szerencsére egyre több állattartó ügyel a szabályok betartására, aki mégis otthagyja a kutya ürülékét a közterületen felelősségre vonható és bírság is kiszabható, de csak abban az esetben ha tetten érik.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.