Közélet

Húsvéti hangversenyt tartottak március 27-én a szerencsi görögkatolikus templomban. A megjelenteket Csejoszki Szabolcs görögkatolikus parókus köszöntötte. Beszédében elhangzott, hogy ebben a felgyorsult világban néha kicsit meg kell állnunk, ez különösen igaz húsvét idején.

A parókus hangsúlyozta, hogy Jézus feltámadásának az öröme az életünk részévé kell, hogy váljon és nem szabad megfeledkezünk az emberszerető Istenről sem. Ezt az üzenetet kell hazavinni az otthonainkba és arra kell ügyelnünk, hogy ne csak ilyenkor, hanem az egyszerű hétköznapok alkalmával is.

A húsvéti hangversenyeknek a templomokban való megtartása nem csupán a zenei élvezet miatt fontos, hanem azért is, mert ezek az események hozzájárulnak a közösség összetartásához. A szerencsi görögkatolikus templom rendkívül alkalmas helyszínt nyújtott a hangverseny számára, hiszen az épület remek akusztikával rendelkezik. A hatalmas kőfalak között a gyerekek és felnőttek éneke még emelkedettebbé vált.

Az esemény Czina Györgyné vezetésével, a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda diákjainak éneke nyitotta meg. Őket a 101 éves Szerencsi Férfikórus előadása követte, akiket Gebri József karnagy irányított. A továbbiakban Josef Rheinberger-től a Stabat Mater, valamint Giacomo Puccini-től a Requiem hangzott el. Közreműködött a Hegyalja Pedagógus Kórus (Szerencs), a Hassler Énekegyüttes (Miskolc), a Művelődés Háza Kamarakórusa (Sárospatak), a Miskolci Egyetem Nemzetközi Kórusa és a Lavotta János Kamarazenekar. A fellépőket Sándor Zoltán irányította, a művészeti vezető Dombóvári János volt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.