Közélet

Az „Ond Jó” civil szervezésű esemény, amelyet 2021-ben hagyományteremtő céllal indítottak útjára, idén ötödik alkalommal került megrendezésre, április 13-án.

Az esemény főszervezője és névadója, Kun Dávid, a résztvevőknek izgalmas és közösségépítő programot kínált, amelynek során Ond település kevésbé ismert, ám lenyűgöző természeti adottságait és értékeit fedezhették fel. A résztvevők reggel 9 órakor indultak Szerencs város táblájától, hogy felfedezzék Ond szépségeit. Az útvonal során négy pihenőhely volt tervezve. Az első megálló Balogh József vendéglátó kocsmája volt, ahol a résztvevők kávéval és üdítővel pihenhettek. Ezután a csoport átkelt a Szerencs-patak feletti hídon, hogy megcsodálják a lenyűgöző panorámát. A következő állomás a szőlősöknél volt, majd a túra végén az Idősek Klubjában pihenhettek meg, ahol minden résztvevő frissítőt, harapnivalót és emléklapot kapott. A teljes táv körülbelül 10 kilométer volt.

A séta során Nyiri Tibor polgármester tájékoztatta a résztvevőket a környék növény- és állatvilágáról, valamint geológiai múltjáról, így mélyebb betekintést nyerhettek a vidék természeti csodáiba. A délután folyamán a résztvevők közösen lefestették a patak hidjának korlátait, amely így még vonzóbb látványt nyújt mind a helybéliek, mind pedig a távolabbról érkező látogatók számára. Kun Dávid arról tájékoztatta a Szerencsi Híreket, hogy a programon közel 30-an vettek részt. Voltak, akik időközben leszakadtak, de sokan a túra közben csatlakoztak a csapathoz. Az eseményt a főszervező saját idézetével zárta: „A dolgok maguktól sosem változnak, csak akkor, ha mi magunk változunk.”

Fotó: Serfőző László

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.