Közélet

55 éves osztálytalálkozót tartott június 1-jén az 1969-ben végzett Bocskai István Gimnázium IV.A (angol-orosz) osztálya.

Az 1969-es év különleges volt a diákok számára, mivel ők voltak az elsők, akik már a gimnázium jelenlegi épületében tettek érettségit. A találkozón résztvevők örömmel emlékeztek vissza erre az időszakra, és arra, hogyan alakult az életük az elmúlt több mint öt évtizedben.

A beszélgetések során kiderült, hogy sokan közülük sikeres karriert futottak be. Volt, aki egy multinacionális vállalat vezetőségébe került, mások a bankszektorban, építészetben, gyógyszeriparban vagy a borászatban értek el kiemelkedő eredményeket. Az osztály legismertebb tagja Van Driel-Gesztelyi Lídia, aki elismert magyar csillagászként a University College London Mullard Űrtudományi Laboratóriumának tudósa és fizikaprofesszora lett.

Az osztályfőnökük Szegedi Pál volt, akire mindannyian szeretettel emlékeztek vissza. Az érettségi után a lányok szabó, a fiúk autószerelő szakmát is szereztek. Az osztály összesen harminc főből állt, azonban sajnálatos módon tízen már nincsenek közöttük. Az összejövetel végén elhatározták, hogy a következő találkozót öt év múlva tartják.