Közélet

Az érdeklődők a nemezelés ősi technikájával ismerkedhettek meg augusztus 3-án a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár belső udvarán. A foglalkozást Kóra Judit vezette, aki nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, szívén viseli a régi kézműves technikák megőrzését és továbbadását.

Az eseményen kicsik és nagyok egyaránt részt vettek és mindannyian pénztárcát készítettek. Kóra Judit minden asztalnál jelen volt, segített és útmutatást adott a résztvevőknek. A Szerencsi Hírek kérdésére elmondta, hogy a nemezelés nem csak remek kikapcsolódás jelent az egész családnak, hanem fejleszti a kézügyességet és az agyat is, mivel mindig több lépéssel előre kell gondolkodni. Bár a nemezelés elsőre egyszerűnek tűnhet, némi kézügyességet igényel, amit Judit minden jelenlévő számára érthetően és türelmesen mutatott be.

A nemezelés tavaly indult útjára a Rákóczi-várban és azóta minden hónapban töretlen népszerűségnek örvend. Ennek egyik oka a régi kézműves technikák iránti érdeklődés növekedése. Az emberek egyre inkább keresik az olyan tevékenységeket, amelyek révén megismerkedhetnek őseink hagyományaival.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.