Közélet

A Gyémántkapu Idősek Otthonában meghitt kis ünnepség keretében köszöntötte Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere három jeles születésnapos lakót: a 90 éves Simkó Péternét, az ugyancsak 90 éves Hollár Istvánnét és a 95 éves Koseczki Bertalannét.

A szeptember 4-ei ünnepségen a városvezető átadta Orbán Viktor miniszterelnök gratulációját tartalmazó emléklapokat, valamint a virágcsokrokat és az önkormányzat ajándékait.

Simkó Péterné, aki hat éve a Gyémántkapu lakója, egy lány édesanyja, két unoka és három dédunoka nagymamája. Szabadidejében barátnőivel beszélget, és mind a mai napig hódol régi szenvedélyének, a gobelinhímzésnek.

Hollár Istvánné szintén hat éve az otthon lakója, varrónőként dolgozott egész életében. Két gyermeke van, több unoka és dédunoka büszke nagymamája. Ő az intézmény közösségi életének egyik legaktívabb tagja; rendszeresen részt vesz a szervezett foglalkozásokon és rendezvényeken.

Koseczki Bertalanné Megyaszón született 1929. szeptember 3-án. Életét a kreativitás és a tenni akarás határozta meg. Nyugdíjazásáig az egykori Miskolci Húsipari Vállalatnál dolgozott. Két gyermeke született, négy unokája, valamint öt dédunokája van. Szabadidejében csigatésztát készít, amellyel gyakran meglepi rokonait és barátait.

Isten éltesse a három születésnapost és további jó egészséget kívánunk nekik!

  • Galéria: