Közérdekű

Ivóvízhálózat-tisztítási és fertőtlenítési munkákat végeznek 2016. november 21-25. között Szerencs egyes területein, amely az ivóvízellátás időszakos szüneteltetésével jár.

A Borsodvíz Zrt. közleménye:

Felhasználói tájékoztató az ivóvízellátás időszakos szüneteltetéséről mechanikai hálózattisztítási és fertőtlenítési munkálatok miatt

Tájékoztatjuk a Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a Borsodvíz Zrt. előre ütemezett hálózat karbantartási munkálatokat végez Szerencs településen, melynek keretében a vízhálózat csővezetékeinek mechanikai (szivacstöltettel történő) tisztítására, mosatására, fertőtlenítésére kerül sor. A munkafolyamat csak a közműves vízellátás időszakos vízkorlátozása mellett végezhető el.

A munkálatok ideje alatt az alábbiakban felsorolt napokon – 8 és 18 óra között – egy-egy utcában, településrészen időszakos vízhiány, illetve víznyomáscsökkenés léphet fel:

2016. november 21-25. között (hétfőtől-péntekig) a részleges vízhiány az alábbi utcákat érinti:

Nagyvárad út, Nagyvárad köz, Pozsonyi út, Dózsa György út, Kolozsvári út, Bethlen Gábor út, Bocskai út, Eperjesi út, Igló út, Lőcse út

Felhívjuk Tisztelt Felhasználók figyelmét, hogy a munkálatok ideje alatt az érintett területeken a teljes vízhálózat nyomás alatt lesz, de tilos a vízvételezés és az ingatlanon belüli vízhasználat, mivel akkor a szennyezett víz saját belső hálózatba terelődik, a vízgépészeti szerelvények, berendezések károsodhatnak. Az így keletkezett károkért a Borsodvíz Zrt. felelősséget nem vállal.

Az üzemszünet ideje alatt vízszállító tartálykocsival, víztároló tartály közterületen történő elhelyezésével biztosítjuk a jogszabályi előírásoknak megfelelő mennyiségű ivóvizet. Javasoljuk továbbá, hogy a kizárást megelőzően vételezzenek és tároljanak a vízhiányos időszak alatt szükségleteiket kielégítő mennyiségű ivóvizet. A vízhálózat újbóli üzembe helyezését 1-1 munkaszakasz elkészültével a Borsodvíz Zrt. folyamatosan végzi, így 18 óra után is még előfordulhat a víz rövid ideig tartó elszíneződése, zavarosodása, mely esztétikailag kifogásolható, de az egészségre nem ártalmas.

A zavaros víz a kerti csap, illetve a mosogató, vagy fürdőszoba csapjának rövid ideig tartó megnyitásával távozik a rendszerből. A munkálatok jellegéből adódóan elkerülhetetlen kellemetlenségekért elnézésüket, és egyben megértő türelmüket kérjük. A munkálatok elhúzódása miatti változásokról folyamatosan tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználókat.

Hiba-és panaszbejelentő ügyfélszolgálatok elérhetőségei:

- 3910 Tokaj, Csokonai u. 2. Tel.: +36/47-352-322
- 3900 Szerencs, Kisvásártér 14. Tel.: +36/47-361-664

Borsodvíz Zrt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.