Közérdekű

A Zempléni Z. H. K. Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2017. május 1-jei (hétfő) munkaszüneti napon a hulladékgyűjtési tevékenységet a megszokott módon, járat szerint el fogják végezni. Továbbá értesíti a lakosságot, hogy 2017. májusától újraindul a zöldhulladék gyűjtése.

A házhoz menő zöldhulladék begyűjtési folyamat a vonatkozó járatútvonal szerint havi egy alkalommal valósul meg. Szerencsen és Ondon minden hónap 3. hetében hétfőn és kedden gyűjtik be a zöldhulladékot (azon a napon, amelyiken a kommunális hulladékot is szállítják). A cég munkatársai kizárólag a "zöldhulladék gyűjtőzsák" feliratú, biológiailag lebomló, a közszolgáltató által biztosított zsákokban gyűjtött zöldhulladékot szállítják el.

A zsákokba helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom, stb. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetők el a zsákok mellett. A nem kötegelt ágakat nem szállítják el!

A zsákba kizárólag a felsorolt hulladék kerülhet! Amennyiben a cég munkatársai a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb oda nem való anyagot találnak, a zsákokat nem szállítják el. A megtelt zsákokat a lakosság a gyűjtési időpontoknak megfelelően kell, hogy kihelyezze az ingatlana elé. A gyűjtőjáraton dolgozók a teli zsák gyűjtésével egyidejűleg cserezsákot helyeznek el a lakosok postaládájában.

A zöldhulladék elszállítása ingyenes, a gyűjtéshez a zsákot a közszolgáltató díjmentesen biztosítja!

Borítókép: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.