Közérdekű

Az előző évekhez hasonlóan a Nemzetgazdasági Minisztérium ismét elindítja a „Nyári diákmunka” programot, mely prevenciós jelleggel már diákkorban segíteni kívánja a fiatalok munkához jutását és a korai munkatapasztalat mellett, a jövedelemszerzést is biztosítja. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is. 

A program célcsoportjába azok a fiatalok tartoznak, akik: 16 – 25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok, valamint közvetítést kérőként nyilvántartásba vételüket kérték és foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek. A Járási Hivatal foglalkoztatási osztálya a program keretében a közvetítést kérőként regisztrált diákok számára általános és a helyi sajátosságokra is kitérő munkaerő-piaci információt nyújt. Ezt követően a beérkezett munkaerőigények alapján az esélyegyenlőségi szempontok figyelembevételével munkaközvetítést végez a legoptimálisabb elhelyezés érdekében.

Naponta maximum 6 órát dolgozhatnak

Szerencsen a tavalyi évhez hasonlóan a diákok a Városgazda Kft. alkalmazásában lesznek és különböző intézményeknél például Szerencsi Művelődési Központnál, Idősek Otthonában végeznek majd mezőgazdasági munkákat és karbantartást. A program keretében legfeljebb 2 hónap időtartamra, maximum napi 6 órás foglalkoztatás támogatható. A napi 6 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.

Diákmunka folyik a szerencsi Idősek Otthonánál © Fotó: Szerencsi Hírek

A program 2017. június 19-től 2017. augusztus 31-ig tart. A program keretében kötelezettséget vállalni csak a 2017. július 1. - 2017. augusztus 31. közötti időtartamban kezdődő és befejeződő foglalkoztatásra vonatkozóan lehet. Tekintettel a program nyári időtartamára, áthúzódó kötelezettségvállalásra nincs lehetőség.

2,3 milliárd forint jut ez éven a diákmunkákra

A program keretében nyújtott támogatások forrását a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja a Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprész 2017. évi központi kerete terhére, melynek összköltsége 2,3 Mrd Ft. Részletes tájékoztatás a szerencs.hu honlapon ide kattintva olvasható.

Borítókép: Szerencsi Hírek

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.