Közérdekű

A központi szúnyoggyérítési programban eddig 263 ezer hektárt kezeltek a szakemberek, ezek során 566 településen léptek fel a vérszívók ellen. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten 67 ezer hektáron permeteznek majd, ez 290 települést érint.

A múlt héten az eredetileg tervezett munkálatok mellett pótolták az időjárás miatt a Balaton térségében elmaradt kezeléseket is. Ezen a héten Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas, Baranya, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében, valamint Budapesten igyekeznek csökkenteni a szúnyogok számát. Dunaújváros térségében már a második teljeskörű kezelésre lesz szükség, ugyanez a helyzet Komáromban és környékén is.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen, valamint térképes ábrázoláson is látható a kezelt terület nagysága és az aktuális heti terv. Az itt található táblázatból kiderült, hogy Szerencsen az elmúlt alkalommal összesen 496 hektáron permeteztek.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Forrás: baz.katasztrófavédelem.hu - Borítókép: Garai Antal Atom - Nyugat.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.