Közérdekű

Még lehet igényelni a nyári szünetre az ingyenes étkeztetést, a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek napi egy tál meleg ételt kaphatnak az iskolai szünetben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága felhívja azoknak a szülőknek a figyelmét, akik még nem kérték az étkeztetést gyermekük számára, hogy a helyi önkormányzatnál továbbra is leadhatják igénylésüket.

Szerencs Város Önkormányzata a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az őszi, téli és tavaszi, valamint nyári szünetben a tanév rendjéhez igazodóan az adott szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon, biztosítja a szünidei gyermekétkeztetést.

A nyári szünet időtartama alatt a 2018/2019. tanévben 2019. június 15. és 2019. augusztus 31. napja között munkanapokon biztosított az étkeztetés. A jogosult gyermekek a szülő /törvényes képviselő kérelmének megfelelő időtartamban vehetik igénybe az ingyenes déli meleg főétkezést.

Az ételt a Szerencsi Idősek Otthona étkezdéjében lehet elfogyasztani 12-13 óra között. A szülő, illetve törvényes képviselő a gyermek részére biztosított ételt ételhordóban elviheti. Szerencsen idén eddig már 30 gyermek igényelte az ingyenes szünidei étkeztetést.

Borítókép: illusztráció, fotó: Ripost.hu

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.