Közérdekű

A Szerencsi Szakképzési Centrum a Sárospataki Tankerületi Központtal közösen szervezett pályaorientációs konferenciát november 21-én Sárospatakon.

A megjelent általános iskolák vezetőit Donkó József tankerületi igazgató köszöntötte a Sárospataki Járási Hivatal Dísztermében, majd Bukta Márta, a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója üdvözölte a jelenlévő pedagógusokat.

Donkó József és Bukta Márta © Fotó: Szerencsi Szakképzési Centrum

A főigazgató ezután a 4.0 új szakképzési stratégiáról számolt be. Elhangzott, hogy az új rendszer alapja három pilléren nyugszik, melyek a karrierlehetőség, a vonzó környezet és a naprakész oktatói tudás, valamint bemutatásra kerültek a 2020-tól induló technikumi és szakképző iskolák előnyei.

A konferencia részeként az SZSZC két tagintézményének – a Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Trefort Ágoston Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, és a Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola – bemutatkozása következett. A kérdések és válaszok után állófogadással zárult a konferencia.

A rendezvény a GINOP-6.2.3-17-2017-00034 azonosítószámú A szakképzési intézményrendszer fejlesztése a Szerencsi Szakképzési Centrumban című pályázat részeként valósult meg. (x)

szechenyi szocialis

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.