Közérdekű

Az MVM Zrt. megbízásából a metALCOM Zrt. április 20-tól Szerencs belterületén közel kettő kilométeres nyomvonalon közintézmények összeköttetését biztosító korszerű optikai hálózatot épít - adta hírül Nyiri Tibor polgármester.

A közlemény szerint a távközlési vezeték a föld alá kerül, 40 cm széles és 60 cm mély árokba fektetik, ezért az érintett közterületeken út- és járdafelbontásokra, forgalomkorlátozásokra és a kapubejárók lezárására kell számítani.

A tervek szerint a június végéig tartó munka a városban az alábbi közterületeket érintik: a polgármesteri hivatal Béke út felőli szakaszától a Bocskai gimnázium irányába a Kossuth utca, az Ondi utca a mentőállomás felé, a Magyar utca a 37-es főutat keresztezve (átfúrással) a tűzoltóság épülete, a Rákóczi út alsó szakasza a vasútállomásig, majd a Kandó Kálmán utcánál fejeződik be az építkezés.

A kivitelező ütemezetten végzi a beruházást, így egy-egy szakaszon a munkaárok egy-két napig lesz nyitva -amit szalagokkal, korlátokkal, táblákkal jelöl-, majd megtörténik a helyreállítás.

Szerencs Város Önkormányzata a kivitelező nevében is kéri a közlekedők és az érintett ingatlantulajdonosok türelmét és megértését. Kérdés esetén forduljanak bizalommal Nagy András senior projektmenedzserhez a +36-20/922-6591-es telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A polgármester az építkezéssel együtt járó kellemetlenség elviselésében számíti a település lakóinak az együttműködésére. 

(Forrás: Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere, borítókép: illusztráció)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.