Közérdekű

Az Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet igazgatója Dr. Bobkó Géza főorvos, az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe! A megváltozott legfrisebb rendelési időpontokért és telefonszámokért kattintson ide!

Kedves Betegeink! 

Először is szeretném megköszönni magam és kollégáim nevében is az eddigi türelmet, a fegyelmezettséget és az együttműködést. Bizonyára sokat látták a médiákban és közösségi oldalakon megjelent híreket, miszerint fokozatosan újraindul a járóbeteg ellátás. A veszélyhelyzet kihirdetése előtt adott időpontokat, az új szabályok miatt nem tudjuk figyelembe venni.

Tájékoztatom Önöket arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának utasítása alapján a járóbeteg ellátások tekintetében 2020. május 11-től (hétfőtől) új eljárásrendet vezetünk be. Az új szabály alapvetően telefonos konzultációra épül és ennek alapján dől el, hogy a beteg részéről felmerülő probléma kezelhető-e telefonon keresztül, vagy személyes megjelenésre van szükség. Ez a betegellátási rend újszerű, ezért kérem, hogy az alábbi javaslatokat gondosan tanulmányozzák át:

  • Amennyiben úgy ítéli meg, hogy ellátása nem azonnali, sürgős ellátás, kérjük, hívja fel háziorvosát
  • Amennyiben háziorvosa szakorvosi konzultáció mellett dönt, úgy első lépésként kérjük tájékozódjon rendeléseink időpontjáról és telefonszámairól a szerencsihirek.hu internetes oldalon.
  • Szakorvosi konzultációs igény esetén a telefonbeszélgetés előtt gondolja végig, pontosan mi a probléma, amit meg kíván osztani a szakorvos kollégával és a telefonhívást megelőzően készítse elő személyi igazolványát, lakcímkártyáját, társadalombiztosítási kártyáját és amennyiben van, az adott egészségügyi problémájával kapcsolatos legutolsó kórházi dokumentumát.
  • Hívja a szakrendelőt rendelési időben a feltüntetett telefonszámon. A vonalak túlterheltsége miatt számítson arra, hogy a sikeres kapcsolatfelvételhez több alkalommal kell tárcsáznia.
  • Ezt követően kérjük, a szakrendelés orvosának röviden mondja el problémáját, aki ennek alapján dönt a telefonos konzultációról, illetve a személyes megjelenés szükségességéről. (Egy-egy konzultáció időtartama nem haladhatja meg a 6-10 percet.) Ezután az asszisztens rögzíti az Ön adatait és ha szükséges időpontot ad a vizsgálatra.
  • Személyes konzultációra – sürgősségi esetek kivételével – kizárólag előzetes telefonos előjegyzést követően kerülhet sor.
  • A sürgős esetektől eltekintve háziorvosi, illetve szakrendelői beutalókat csak abban az esetben tudjuk fogadni, amennyiben bejelentkezett telefonon.
  • Személyes konzultáció esetén kérjük, hogy a megadott időpontot megelőzően leghamarabb 15 perccel előbb érkezzen a szakrendelőbe. Az épületébe kizárólag a pácienseket engedjük be, kísérőt csak abban az esetben, ha a páciens kiskorú, vagy mozgáskorlátozott, szellemileg sérült, vagy bármely okból az egészségügyi személyzettel nem képes a kontaktus felvételre.
  • Az épületbe történő belépéskor lázmérés, kézfertőtlenítés, majd kérdőív kitöltése történik. Szájmaszk viselése kötelező!

Fontosnak tartom felhívni a figyelmet arra, hogy a május 11-től életbe lépő betegellátási rend továbbra is egy átmeneti állapot, de még messze nem jelenti a kapacitások teljes körű visszaállítását. Ezért kérjük Önöket, hogy valóban megalapozott problémáikkal keressenek bennünket és mivel az ellátás új rendje szokatlan, némileg lassúbb és merevebb a korábban megszokottnál, továbbra is toleranciájukat kérjük.

Mindezek a változtatások azt a célt szolgálják, hogy az ellátást tágabb keretek között, de maximális betegbiztonság és dolgozói biztonság mellett tudjuk biztosítani az Önök számára.

Tisztelettel: Dr. Bobkó Géza, igazgató főorvos

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.