Közérdekű

Tisztelt Ingatlantulajdonos! Tájékoztatjuk, hogy Szerencs Város Önkormányzatának beruházásában megkezdődött a csapadékvíz elvezető rendszer építése a Fecskésen, ami a települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések pályázaton elnyert európai uniós pénzügyi forrásból valósul meg.

A vízrendezési munkálatok elvégzésére az önkormányzat az eredményes közbeszerzési eljárást követően cégünkkel, a CS-KER Tranzit Kft-vel kötött vállalkozási szerződést. Az építkezés tervezett befejezési határideje az idei esztendő vége.

A beruházás a településrész egészét érinti, minden mellékutcában és a Dobó Katica úton teljesen új vízelvezető rendszer épül.

A kivitelezési munkálatok megkezdése előtt első fázisban megtörténik a vízelvezető árkok nyomvonalának kitűzése, ezt követően ennek közel egy méteres sávjában a földmunkák és a vezetékfektetések helyigényéhez szükséges növényzet (fák, cserjék) eltávolítása következik.

Ez csak azokat -a közterületen lévő- növényeket érinti, amelyek az előregyártott vízelvezető vasbeton árkok, zárt csatornák, vagy folyókák elhelyezéséhez és fenntartásához elengedhetetlenül szükségesek.

(A fecskési csapadékvíz elvezető rendszernek a jelölései © Fotó: Szerencsi Hírek)

A meglévő kapubejáróknak az árkok nyomvonalába eső sávja elbontásra kerül. A kivitelező a bontást megelőzően egyeztet a lakókkal a beavatkozás várható időpontjáról és az ingatlan megközelítésének időbeli akadályoztatásáról. A kivitelező az ingatlanra történő gépjárművel való bejutást huzamosabb ideig nem korlátozhatja.

Az elbontásra került bejáróknál új, egységes méretű átereszek kerülnek beépítésre, melyekre előregyártott vasbeton teherelosztó lemez kerül. Azokon a szakaszokon, ahol nyílt árok épül, ott a biztonság érdekében a kapubejárók két szélén beton kerékvetők kerülnek kialakításra.

A műszaki kialakítás:

A Fecskési városrész négy mellékutcájában megépülő vízelvezető rendszer által összegyűjtött csapadékvizeket a Dobó Katica út páros oldalában tervezett 520 méter zárt csapadékvíz csatorna gyűjti össze és átvezeti a Dobó Katica út páratlan oldalára, a 29. és 27. sz. ingatlanok között fekvő nagyszelvényű földmedrű Fecskési levezető árokba. A páros oldali csatorna az országos közút burkolatán kívül, az út tengelyétől változó 4,5-6,8 méteres távolságban, a meglévő útárok nyomvonalában kerül kialakításra a kapubejárók elbontásával, majd helyreállításával.

A Dobó Katica út páratlan oldalában vasbeton mederelemből épül vízelvezető árok 465 m hosszon a meglévő árok nyomvonalában, a kapubejáróknál átereszek beépítésével és a kapubejárók helyreállításával. A páratlan oldali ároknyomvonal befogadója szintén a Fecskési levezető csatorna, földmedrét majd ütemezetten takarítják.

A Kazinczy Ferenc utca mindkét oldalában vasbeton mederelemből épül vízelvezető árok a telekhatároktól átlagban 3-4 méter távolságban a kapubejárók elbontásával majd helyreállításával, új átereszek beépítésével.

(József Attila utca © Fotó: Szerencsi Hírek)

Az Arany János utcában az út mindkét oldalában épül vízelvezető rendszer. Nagyrész ebben az utcában is előregyártott vasbeton árok készül, kapubejáróknál beton átereszekkel és a kapubejárók helyreállítással. Az utca páratlan oldalán a Dobó Katica úttól 90 méteres hosszúságban, az utca jobb oldalában a Dobó Katica úttól 70 méter hosszúságban zárt csatorna szállítja a csapadékvizet a Dobó Katica úti zárt gyűjtőcsatornába.

Az Ady Endre utcában szintén az út mindkét oldalában épül vízelvezető rendszer az ingatlanok határától átlagban 3-4 m távolságban. Döntően ebben az utcában is előregyártott vasbeton árkok épülnek, kapubejáróknál beton átereszekkel. Az utca páratlan oldalában a Dobó Katica úttól a 13. számig mintegy 100 méter zárt szakasz épül, ami csatlakozik a páratlan oldalon a Dobó Katica úti fogadó csatornába.

A József Attila utcában egyoldali vízelvezető rendszer épül a páratlan oldalon. Döntően ebben az utcában is előregyártott vasbeton árkokat raknak le, a kapubejáróknál beton átereszekkel. Az utca Dobó Katica út felőli végétől a 11-es számig 120 méter zárt szakasz létesül, ami csatlakozik a páratlan oldalon a Dobó Katica úti fogadó csatornába.

Az építkezéssel együtt járó kellemetlenség elviselésében számítunk a településrész lakóinak az együttműködésére.

Kérjük, hogy kérdés esetén forduljanak bizalommal:

  1. Mocsári Gábor (művezető). Telefon: (0630) 985 9495
  2. Miskolci Gyula (művezető). Telefon: (0620) 349 3191
  3. Bogyó Attila (előkészítő mérnök). Telefon: (0620) 586 5626. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.