Közérdekű

Szerencs Város Önkormányzata Képviselő-testületének többször módosított a pénzbeli és természetbeni támogatásokról szóló 3/2015.(II.26.) rendelet 9.§-ban meghatározott feltételek alapján tanévkezdési támogatás állapítható meg az általános iskolai, valamint középfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek/ek jogán annak a szülőnek, vagy más törvényes képviselőnek, aki a kérelem benyújtását megelőző egy éve Szerencs város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkezik.

Tanévkezdési támogatásra jogosult továbbá saját jogán az a nagykorú, aki első felsőfokú végzettsége megszerzése érdekében nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytat és a kérelem benyújtását megelőző egy éve Szerencs város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkezik.

A támogatás összege 10.000 Ft/tanuló, melyet vásárlási utalvány formájában kapnak a jogosultak.

A támogatás kérelemre állapítható meg, melyet 2020. július 15. és 2020. október 15. napja között lehet előterjeszteni a Szerencsi Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Hatósági Osztályán.

A kérelem letölthető Szerencs város honlapjáról, illetve beszerezhető a Szerencsi Polgármesteri Hivatal információs pultjánál. A kérelemhez csatolni kell közép-, illetve felsőoktatásban résztvevő tanulók esetében az oktatási intézmény által kiadott tanulói/hallgatói jogviszony fennállásának igazolását.

A koronavírus járvány okozta nehéz gazdasági helyzet következtében az utalványok megrendelésére a megszokottnál később kerül sor. Az átvétel időpontjáról a jogosultak írásban kapnak értesítést. Kérjük szíves türelmüket és megértésüket.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.