Közérdekű

A Magyar Állam támogatást nyújt a fiatal felnőttek önálló életkezdésének anyagi megalapozása céljából.

2005. december 31. napját követően született Magyarország területén élő magyar állampolgár számára, valamint a 2017. június 30. napját követően született Magyarország területén kívül élő magyar állampolgár vagy magyar igazolvánnyal rendelkező személy javára. 

A törvényes képviselőknek a gyermek 18. életévének betöltéséig lehetőségük van arra, hogy az állam által nyújtott életkezdési támogatás összegét az életkezdési letéti számláról a Kincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain nyitható Kincstári Start-értékpapírszámlára helyezzék át. A gyermek részére megnyitott Kincstári-Star-értékpapírszámlára természetes személyek, illetve a belföldi települési önkormányzatok is teljesíthetnek befizetést, míg az életkezdési letéti számlára befizetések kezdeményezésére nincs lehetőség.

Az egyéni befizetésekre az állam évente további támogatást nyújt, ezzel is ösztönözve a hosszú távú megtakarítási szándékot.

A Szerencsen élő szülőknek a Magyar Államkincstár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Állampénztári Irodájanak munkatársai, 2020. szeptember 1. (kedd) 9-12 között a Polgármesteri Hivatal, Nagytanácskozó termében tartanak előadást. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.