Közérdekű

Takarékoskodási szempontból Szerencs Város Önkormányzata tavaly ősszel zárta be a Szerencsi Fürdő & Wellnessházat. Nyiri Tibor polgármester a május 31-ei képviselő-testületi ülésen arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a napokban megtörténtek a létesítmény újranyitásának az előkészületei, megkezdték az ehhez szükséges hatósági engedélyek beszerzését.

Az elszabadult energiaárak komoly hatással vannak az önkormányzat és intézményeinek működésére, hiszen a közüzemi számlák jelentős mértékben emelkedtek. A téli időszakban több intézkedést bevezettek, ami a takarékoskodást, a költségek csökkentését szolgálta. Az áram- és a gáz árának tízszeres növekedése különösen megterhelővé vált a Szerencsi Fürdő & Wellnessház esetében, hiszen sok energiát használ az épület- és a medence fűtésére, a szaunák, gépészet működtetésére. Emiatt tavaly ősszel be kellett zárni a létesítményt a magas költségek miatt.

 „Terveink szerint ahogyan a dokumentumok megérkeznek, a víz minőségének a bevizsgálása megtörténik, a Szerencsi Városüzemeltető Nonprofit Kft.-nek az idei évre erre a célra rendelkezésre álló, az üzleti tervében szereplő összeg felhasználásáig biztosítja a szolgáltatásokat. A nyitvatartást a hét minden napján 13-21 óra között tervezzük, a szaunák 16-21 óra között vehetők igénybe.

A hétvégi napokra korábban megállapított belépődíjakat kell fizetni, amiből a szerencsi lakcímkártyával rendelkezőknek harminc százalék kedvezményt biztosítunk. Bízom abban, hogy minél többen térnek majd be a Szerencsi Fürdő & Wellnessházba, mert annak a minél jobb kihasználtsága lehet az egyik biztosítéka a tartós működésnek. Ugyanakkor önkormányzatunk is keresi a megoldásokat az energiaár-emelkedések mérséklésére.

A takarékoskodás továbbra is nélkülözhetetlen, a megújuló energiaforrások használata elkerülhetetlen amire keressük a pénzügyi fedezetet, amelyek együtt járhatnak az üzemeltetési költségek csökkentésével és a szolgáltatások bővítésével” – adott tájékoztatást a városvezető.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.