Közérdekű

Az elmúlt időszakban lakossági jelzések érkeztek a településről, amelyek patkányok észleléséről szóltak – tájékoztatta szerkesztőségünket Oleárné dr. Kádas Marianna, Szerencs címzetes főjegyzője.

„Ezúton tisztelettel felhívom az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 36. § (1) bekezdése értelmében a fertőző betegséget terjesztő vagy egyéb egészségügyi szempontból káros rovarok és egyéb ízeltlábúak, valamint a rágcsálók és egyéb állati kártevők megtelepedésének és elszaporodásának megakadályozásáról, távoltartásukról, rendszeres irtásukról gondoskodniuk kell” – adott tájékoztatást a címzetes főjegyző.

Hozzátette, Szerencs Város Önkormányzatának a köztisztasági tevékenységről és a közterületek rendjéről szóló 14/2001. (V.24.) számú rendelet (továbbiakban: R.) 11. paragrafusa értelmében az ingatlanon lom szabadon nem tárolható. Az ingatlanon hulladékot a kerti komposzt kivételével csak zárt tárolóedényben szabad tárolni. A tárolóedénynek olyannak kell lennie, hogy a benne tárolt hulladékhoz rágcsálók, rovarok ne férhessenek hozzá, abból szennyezett anyag ne kerülhessen ki. A hulladék szállítását előzetes ütemterv szerint a közszolgáltató végzi. „Ezúton is kérem Szerencs városképének, tisztaságának megőrzése érdekében a lakosság együttműködését” – hangsúlyozta tájékoztatásában a címzetes főjegyző.

Környékünkön rágcsálók irtásával foglalkozó szakemberek elérhetőségei:

  • Király Dávid egészségügyi gázmester, Szerencs, Tel.: (0670) 609 0047
  • Tóth Róbert, Mád, Was Albert út 34; Tel.: (0620) 446 1689
  • Péter József, Tokaj, Hunyadi út 19. Tel.: (0630) 938 4550
  • Demkó Gábor egészségügyi kártevőirtó, Tokaj, Serház utca 28. Tel.: (0620) 914 2425
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.