Kultúra - Hagyomány

Az augusztus 20-ai megemlékezések sorát Szerencs Város képviselő-testületének rendkívüli ünnepi ülése nyitotta meg a Rákóczi-vár színháztermében.

Az eseményen letette esküjét Nyiri Tibor, Szerencs - július 29-én megválasztott - polgármestere. A városvezető ezt követően megosztotta ünnepi gondolatait és beszédében Szent István király történelmi tetteit méltatta. Kiemelte, hogy az első magyar király olyan vezető volt, akinek cselekedetei a mai napig fontos üzeneteket hordoznak. - Szent Istvánt politikai bölcsesség és tisztánlátás jellemezte, emellett létrehozta a magyar államiságot, erős gazdaságot teremtett és törekedett a békére. – Nyiri Tibor hangsúlyozta, hogy I. Istvánnak vitathatatlan érdemei vannak az oktatás és nevelés terén is.

Az ünnepi beszédet követően a történelmi egyházak képviselő áldották meg az új kenyeret ökumenikus ima keretében. A megemlékezés zárásaként az intézmények, politikai és civil szervezetek képviselői helyeztek el koszorút Szent István emléktáblájánál. Az eseményen közreműködött Petró Dalma operaénekművész, valamint Nagy József.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.