×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Majus/20190502_majalis

Kultúra - Hagyomány

Ugyan a kedd éjszakai esőzés és a másnapi szél nem igazán kedvezett a települési majálisoknak, azért mindenütt igyekeztek megtartani az előre beharangozott programokat.

Megyaszón pl. a 100 éves fúvószenekar tartott zenés ébresztőt traktor vontatta pótkocsikról, Aszalón sportprogramok, kézműves termékek, koncertek várták a helyieket. Itt ötszáz fő számára, hatalmas kondérban főzték a gulyáshoz szükséges pörköltet, arra pedig, hogy ne égjen le a hús, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Mészáros István polgármester is ügyelt.

Szerencsen – mások mellett - helyi óvodások, iskolások, a Szikra Táncstúdió és a Mérföldkő Együttes szórakoztatta a nagyérdeműt, a Rákóczi-vár falain belül háromszáz vendég számára főztek virslit, készítettek kürtös kalácsot a Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai, míg az intézmény klubjai főtt ételekkel várták a kóstolókat.

Bekecs település a szórakoztató programok mellett palacsintasütő- és evő versenynek adott otthont, a benevezett csapatoknak minimum harminc édességet kellett elkészíteniük. A nap alkalom volt veterán autók, motorok bemutatójára.

A felvételek Aszalón, Bekecsen, Megyaszón és Szerencsen készültek.

Forrás: SfL

{gallery}cikkek/2019/Majus/20190502_majalis{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.