×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/Junius/20190618_tarogatosok

Kultúra - Hagyomány

Ezen az éven is megtartották az Országos Tárogatós Találkozót Szerencsen, immáron 22. alkalommal.

Az eseményre Magyarország minden vidékéről és a határon túlról is érkeztek vendégek. A találkozó ideje alatt a tárogatósok különböző helyszíneken adnak hangversenyeket. A megnyitót június 14-én tartották a Rákóczi-vár lovagtermében.

A rendezvényen beszédet mondott Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, Török Dezső a B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke és Nyiri Tibor polgármester. Ezt követően szakmai előadások következtek, elsőként Dr. Mészáros Kálmán történész, Rákóczi év - 2019’ címmel tartott értekezést II. Rákóczi Ferenc életével kapcsolatban.

Nagy Csaba, a Rákóczi Tárogató Egyesület vezetője és a találkozó főszervezője Történelmi zene a fejedelmi udvarból és a táborokból címmel tartott előadást. Este 19 órától a Gregus Tárogató Együttes ad koncertet a színházteremben.

{gallery}cikkek/2019/Junius/20190618_tarogatosok{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.