×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2019/December/20191211_advent

Kultúra - Hagyomány

Advent második vasárnapján, december 8-án, ünnepi gyertyagyújtást tartott Szerencs Város Önkormányzata a Világörökségi Kapuzatnál. Az eseményen Szarvas Péter római katolikus plébános szólt a megjelentekhez.

Elhangzott, hogy az adventi időszak alatt fel kell készítenünk szívünket a Karácsonyra, hogy méltóképpen ünnepelhessünk. – Advent utunk a betlehemi jászolhoz. Isten készít bennünket, és készüljünk mi is, hogy ha majd a Karácsony áldott ünnepe ránk köszön boldogan tudjuk megélni a hit örömét, Isten szeretetét és az élet boldog ajándékát – mondta a plébános.

Ezt követően két óvodás segítségével gyújtották meg a második, reményt jelképező gyertyát a koszorún. Az ünnepségen műsort adott a Napsugár Óvoda Bambi csoportja, a Bocskai István Katolikus Gimnázium diákjai valamint a Nyárutó Klub. A rendezvény zárásaként ismét új fényelemmel bővült téli csodapark.

{gallery}cikkek/2019/December/20191211_advent{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.