Kultúra - Hagyomány

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár meghívására június 14-én a Miskolci Szimfonikus Zenekar egy felejthetetlen operagálát adott a Rákóczi-vár Színháztermében.

A művészeket Lorenzo Castriota Skanderbeg karmester vezényelte, aki kiválóan irányította a zenekart és a szólistákat. Az operagálán közreműködött három kiváló művész: Nurdan Küçükekmekçi szoprán, Walter Fraccaro tenor és Giuseppe Altomare bariton. Az ő előadásuk tette igazán varázslatossá az estet, hangjukkal életre keltve az operairodalom legszebb darabjait.

A műsor gazdag repertoárja Giuseppe Verdi, Umberto Giordano, Pjotr Iljics Csajkovszkij, Giacomo Puccini, Georges Bizet és Francesco Cilea legismertebb dallamaiból állt. A közönség hallhatta többek között Verdi híres áriáit, mint a Giovanna d'Arco nyitányát, a Don Carlos IV. felvonásából a "Tu che le vanitá" áriát, a III. felvonásból a "Per me guinto"-t, valamint az Othello II. felvonásából Othello és Jago kettősét. Emellett felcsendült a La battaglia di Legnano (A legnanói csata) is.

Az est folyamán a Rákóczi-vár Színházterme megtelt a klasszikus zene szerelmeseivel. A Miskolci Szimfonikus Zenekar és a vendégművészek közös erőfeszítései révén egy olyan előadást hoztak városunkba, amely sokáig emlékezetes marad mindazok számára, akik jelen voltak. Ez az operagála is azt bizonyította, hogy a klasszikus zene iránti érdeklődés továbbra is erős Szerencsen.